BONA TARDA!

Aquí a sota hi trobareu l’acta de la reunió de comissions de dimarts. Es va fer una mica llarga, però ja n’anirem aprenent!

Tres temes importants (tots ho són, llegiu-vos tota l’acta!!):

1) TOTES LES FAMÍLIES HAURÍEM DE FER UN ESFORÇ PER TENIR ELS COMPTES EN POSITIU DES DE JA!

2) LA PROPERA ASSEMBLEA GENERAL (DE TOOOOTES LES FAMÍLIES) SERÀ EL DIUMENGE 3 DE FEBRER AL MATÍ. RESERVEU-VOS-EL!!

(Aquí hi teniu el calendari d’activitats de tot l’any, incloent-hi les assemblees: https://docs.google.com/ També el trobareu a la Intranet –> “Agenda i Calendari” a la columna de l’esquerra i després “Cliqueu aquí per veure l’agenda d’activitats”.)

3) US QUEDA UNA SETMANA PER OMPLIR EL FORMULARI SOBRE L’ESTAT DE LA VINAGRETA. VOLEM LA VOSTRA OPINIÓ PER PREPARAR UNA ASSEMBLEA QUE COBREIXI LES NECESSITATS DE TOTHOM!

(Aquí hi teniu el nom de les comissions que hi ha i les persones que en formen part, així com les tasques que realitza cada comissió: https://sites.google.com/site/També el trobareu a la Intranet –> “Contactes i comissions” a la columna de l’esquerra).

Aquí va l’acta. Corregiu o afegiu el que calgui:

Reunió de comissions del 8 de gener del 2019

Comissions presents avui (i persones representants a la reunió):

Comptes: Edu — Carnaval i Caramel: Carlos — Proveïdorxs i criteris de compra: Laia, Mònica, Carol (Estoc: Javier) — Local: Jordi, Emma — Comunicació: Pau — Assemblees: Laura, Emma — Cuina: Carol, Mònica, Su — Dinar de profit: Laia, Pau, Su, Mònica, Laura — DFA: Laia, Su, Mònica, Laura.

Comissió Comptes: Edu

Tenim massa deute! Totes les famílies hauríem d’agafar la responsabilitat d’estar en positiu.

– Consum anual

De 77000 hem passat a 63000. Hem augmentat les famílies i en canvi hem baixat el consum. Hem consumit menys o hem consumit més a altres llocs? Potser les noves famílies s’han d’habituar i n’hi ha moltes. El canvi de local ha influit. És només una informació.

– Bar

S’ha de portar un control més clar dels ingressos. El Luís n’és conscient.

– Llum

L’Edu vol saber quant es paga de llum cada vegada per no tenir diners descontrolats. El local no té llum pròpia i l’agafa del propietari i se li paga a ell amb els diners de les cerveses. Això és una mica problemàtic. Es proposa pagar la llum junt amb el lloguer. No s’arriba a cap conclusió.

– Quota

Ara que ja ha passat el 2018, ja sabem quan ens gastem en el local i podem valorar baixar la quota mensual.

Comissió Carnaval i Caramel: Carlos

– Carnaval

S’ha de llançar la reserva de places per a la Comparsa. Cada família pot reservar per a ellxs i 2 parelles més. Si no omplim entre nosaltres, així ja sabem quant d’espai hi ha.

Xatonada: s’ha de començar a organitzar. Estan buscant local.

Comparsa: dinar a l’Ermita de Sant Joan.

Coros: rebrem un mail sobre el tema.

Carrossa alternativa del divendres: Ruta alternativa i ocupar la plaça de les Casernes. Està en marxa i hi ha diverses propostes.

La comissió de Carnaval té reforços, però cal més gent.

– Caramel

Ha arribat el disseny dels posters, enganxines, punts de llibre… Hi ha reunió dilluns a l’ajuntament. De les 80 tones que es llencen, 25 seran eco. Pel 2020 serà obligatori. S’ha de pressionar l’ajuntament perquè tregui la normativa i poder anar al proveïdor perquè comenci a fabricar.

L’ecocaramel funciona: l’experiment ha funcionat. L’ecocaramel s’ha desfet en 5 setmanes. L’altre dura per sempre més.

Les entitats no han respost com es pensava, han demanat menys caramels que l’any passat, Bonpreuha fallat. Condis mai ha respost, Mercadona tampoc, s’hi ha afegit Alcampo. Per tant queda JR i Al Campo.

Com a Vinagreta hem signat un contracte de compromís amb el proveïdor de seguir fent comanda dos Carnavals més, perquè no s’han assolit les 40 tones que es preveien.

Comissió Proveidorxs i criteris de compra: Laia, Mònica, Carol

– Proposta Can Griona

La Jana ens explica que Can Girona proposa una activitat amb el pastor: anar-hi un dia a partir de les 12 i explicar-nos el seu projecte. Abans fer un esmorzar. La Jana farà mail i proposarà un dia entre el 9 i el de març perquè la gent s’hi apunti. La Laia ho afegirà al calendari.

– Pa

El Pau pregunta si val la pena mantenir la comanda del pa, ja que hi ha molt poca demanda. Proposta de fer el descompte a l’Espiga mateix com fa la formatgeria → no perquè ja s’ha fet i no funcionava perquè tothom pot dir que és de la Vinagreta. La comissió ho valorarà.

– Criteris de compra

S’ha avançat bastant. Falta passar una enquesta. Es farà després que tinguem els resultats de l’enquesta d’assemblees.

S’han reduït les comandes de làctics. Queda acabar de revisar productes duplicats i optimitzar i simplificar al màxim.

– Notari – Piotxa

Parlaran amb l’Albert. Potser estaria bé a partir de setembre fer el canvi.

– Mail

Es farà un grup de mail de la comissió on tothom pugui enviar mail i on hi hagi totxs les responsables de comandes.

– La Grana (Carlos)

S’hauria d’obrir comanda, però si s’ha de vincular al tema de l’estoc, potser s’ha d’esperar.

El Carlos la vol passar a algú. Es decideix esperar a engegar el tema de l’estoc. No queda clar què passa amb els productes de la Grana que no formaran part de l’estoc.

– Estoc: Javier

No es pot començar amb tot el catàleg de la Grana alhora. Començar amb els més sol·licitats. Potser mirar proveïdors alternatius, perquè els preus són cars. La comissió de proveïdorxs ja s’ho van mirar, per veure si la Grana és el millor proveïdor i quins productes, etc. Proveïdorxs parlarà amb la d’estoc.

Per engegar l’estoc caldria una prestatgeria. O es pot treure una caixa per algunes famílies que només n’omplin una. Moltes de les coses que hi ha on hi ha les neveres es poden posar al «despatx» per tenir espai de prestatges. La comissió de local (Jordi) aclareix que d’espai ja n’hi ha, si es vol començar. La comissió d’stock està preparada per fer una comanda i gestionar el tema de l’stock des de ja.

A partir del mes de maig no hi hauria stock pel tema bitxos.

Pau → Benvinguda (sobre el mateix tema):

Si han d’entrar deu famílies més, necessitem algú que dissenyi bé l’espai en general (estoc, noves famílies, etc.).

Edu → Comptes (sobre el mateix tema):

Si fem stock no pot ser que la majoria de famílies estigui en negatiu. Es podria fer una «derrama» de totes les famílies d’uns 30€ per poder engegar l’stock. Comptes i Stock (i local i proveïdorxs) s’ho miraran i faran una proposta a l’assemblea de febrer.

Cures: Jana, Pau, Su, Mònica

Volem incorporar noves famílies? Es proposa que persones que ja hi hagin estat tinguin preferència. Es comenta que això ja s’havia parlat i s’havia decidit que no hi havia preferències.

Què fem amb les famílies que no consumeixen quasi gens ni participen? S’ha de refer una revisió de quines famílies són i què se’n fa. La comissió de permanència (Edu?) ho posarà en marxa.

Després d’un debat intens, decidim que fem reunió de benvinguda amb les famílies en llista d’espera i al febrer decidirem si arribem a 60.

Mentrestant, el tema de la quota es torna a posar a sobre la taula: hi ha famílies que tenen problemes per pagar una quota tan alta comparada amb el que consumeixen. S’hauria de trobar una solució.

Cuina: Carol, Mònica, Su

– D-Cult

Sortirà un altre article a la revista. Serà sobre el xató però inclourà info sobre el caramel sostenible.

– Taller d’hamburgueses

Dissabte 9 de febrer al centre cívic de la Geltrú de 10 h a 14 h es farà un taller d’hamburgueses veganes participatiu, és a dir que qui sàpiga fer hamburgueses les pot explicar. La idea és, a la llarga, acabar amb les hamburgueses de Natursoy. De moment, oferir alternatives.

Local: Jordi

S’està intentant arreglar el tema de la llum de les balances, arreglar la pica, hi ha una estanteria (Laia i Luis?) disponible. El graffiti està en marxa (fill del Pau).

Es comenta que estaria bé poder imprimir aquí, és una qüestió informàtica, el material hi és. Algú (que no recordo) es proposa per intentar arreglar el tema informàtic perquè es pugui fer.

Comunicació: Pau

Tenen propostes per arreglar la intranet i vàries coses. Ja ens les explicaran.

Temes diversos:

Mireia, Esti i Josep pleguen de la Vinagreta. La Mireia podria tenir accés a visualitzar la comanda de Can Girona? Sí. Cap problema.

La resta de comissions no van tenir temps d’intervenir, ja que l’assemblea es va fer molt llarga. Des d’assemblees tornem a recordar que la propera assemblea general serà el diumenge 3 de febrer al matí (ja concretarem hora exacta i lloc) i que us queda una setmana per omplir el formulari, si voleu que la vostra opinió es tingui en compte en la preparació de la propera AG!!!

Apa, fins aviat!!!