Acta Assemblea 15/01/2022 Can Girona

Assistents F39, F13, F8, F9, F11, F26, F48, F23, F29, F17

DADES (que surten dels temes de l’assemblea)

·         Pròxima assemblea 12 Febrer al  Local fent Chucrut amb la Caro F26

·         Dinar de Profit 5 de Juny

·         Taller de reparació de petits electrodomèstics 11/03/2022

COMIDA/BEGUDA INUNDACIÓ:

La  inundació va ser d’aigües fecals, per el que, si es vol agafar menjar o beguda afectat per la inundació es farà desvinculant a la Vinagreta de les possibles conseqüències que pugui tenir menjar o beure això. No cal pagar res per agafar res.

CARNAVAL

Es pregunta des de la comi de carnaval que es pensa de participar al carnaval i a quins actes, ja que la FAC pregunta a quins actes pensa participar cada associació. Des de la comi es creu que Comparsa, Coros, Màscara d’or (si hi ha energia i idees), però que la xatonada-merengada millor no. S’està d’acord amb la decisió i si sorgeix u “concurs de truites” o alguna cosa improvisada que estigui fora de la planificació del carnaval.

DINAR DE PROFIT

Es posa data per al 5  de Juny en el format el més semblant possible al Dinar de Profit original i participatiu. A favor!

XES

Ja estem adherits a la xarxa XES, la Mònica F9 va a les reunions i passa la info a la coope, però no té temps de participar a cap comissió de la xarxa. Fa una crida per si hi ha voluntaris a participar més activament.

ENTITATS PEL CLIMA GARRAF

Cal decidir si es segueix dintre o no. La Mònica F9 es la que està fent-se càrrec com a participant de part de la Vinagreta. Si continuem com a entitat, implica participar en la coordinació (ens tocaria des de juliol del 22 al març del 23) amb altres entitats i participar en l’acte anual (gros) així com aportat dades a l’agenda d’actes d’entitats pel clima. Es comenta que si la coope continua dintre caldrien més persones per portar-lo, sobretot quan sigui la coordinació) i si no surt cap persona més la Mónica decideixi si vol participar com a Vinagreta o a títol personal. Si voleu participar poseu-vos en contacte amb la Mònica F9. Ens domen un marge de 2-3 mesos per veure si es crea la comi de entitats pel clima.

COMISSIÓ EDUCACIÓ.

Es proposa que s’aprofiti el material que tenim de difusió de informació per a joves. La proposta es quin tingui relació amb instituts/escoles  pugui proposar un taller. Per ara la Mònica F8 té lliure dilluns matí i divendres tarda per poder fer aquests tallers. Jamina F48 parlarà amb el Sant Jordi i al IMET. El Jordi F29 proposa que es pugui crear un material amb estudiants de màster a mode de projecte “Catàleg formatiu centrat al territori Penedès- Garraf”. Parlaran del tema per veure com es pot fer.

Continua endavant el projecte amb l’alumnat de la Marta Vila.

NATURSOY

La comanda mínima sense cost d’enviament són 150 euros, la última no ha arribat i es proposa fer-la bimensual, cal que els que heu demanat torneu a fer-lo en la següent comanda. La majoria de la comanda es llet vegetal, per el que es proposa parlar amb l’estoc per fer estoc de llet vegetal i potser eliminar la resta de la comanda si no funciona.

COMI CUINA

La comi cuina té ganes (i la resta també) de tornar a l’activitat fent tallers al local, la Caro F26 diu que es poden fer molts tallers sense cuina (foc), fer receptes… i que comunicarà a la comi de cuina si poden fer un calendari d’activitats.

ACTIVITATS DEL AJUNTAMENT DE CALAFELL

Juliana F39 comenta que a l’ajuntament de Calafell han fet un parell de projectes de recuperació de mobles i petits electrodomèstics de la deixalleria i després han fet una fira on es podien agafar de forma gratuïta. I si es podria com a entitat comentar-li aquest projecte a l’Ajuntament com a proposta.

VIDEOS DIFUSIÓ

El Joan Miquel F11 proposa fer una difusió de les activitats de la Vinagreta d’una forma reflexiva amb vídeos amb un cert guió centrats en la cultura del decreixement .

TALLER REPARACIÓ DE PETITS ELECTRODOMESTICS

El Toni Micolau F8 “s’ofereix” per aclamació popular a fer un taller de reparació de petits electrodomèstics. El taller es farà el dia 11/03/2022 dissabte. Portin “cacharros” pa arreglar!!

VERMUT AL ESTOC

Es proposa que el vermut del que es va parlar en una assemblea de fer una comanda pugui formar part de l’estoc. El Toni preguntarà a l’estoc.

COMI ASSEMBLEA

Es parla sobre l’assistència i les respostes (mínimes) a les convocatòries d’assemblea. Les darreres assemblees entre setmana van ser molt minoritàries i es comenta l’opció de fer una entre setmana i una cap de setmana (ja que són més gent quan es fan cap de setmana).

MENJAR CADUCAT/NEVERA BAR…

Es comenta que caldria fer una neteja del menjar caducat o restos que habiten pel local, veure que es pot fer servir i el que no llançar-lo (olives amb vidilla a dalt sospitosa, macarrons de llentilles a la nevera del bar, unes coca coles obertes, llaunes de xiveca…). Per tant si es veu alguna cosa que no cal conservar-la, doncs cap a la brossa i si es pot fer servir doncs posar-lo a la vista per si es vol usar.

COMPTES

Es comenta que als darrers comptes hi havia alguna família que ja no hi es sortia al llistat (en negatiu) però ja havien marxat. Només per avisar si cal revisar les famílies de baixa o ja la comi de comptes ja està al cas.

Fins aquí!! Assemblea, solet, sucs i vemut!