ACTA 05/05/2020 – ASSEMBLEA EN LÍNIA DEGUT AL CONFINAMENT

Assistents: entre 12 i 16 famílies (segons el moment)

DFA: Responent a la trucada de l’Ajuntament, la comissió del DFA decideix Anular l’edició d’aquest any degut a que no se sap quina situació tindrà el Teatre Principal (obertura/aforament) i que potser els diners de la subvenció són més necessaris per altra cosa més urgent.  Cal tenir en compte que els beneficis que generava el DFA aquest any no hi seran.

Dinar de Profit: Estava planejat per al 6 de Juny, però, encara que l’ajuntament no ha preguntat res, no es creu que es pugui arribar a fer. Encara no s’havia presentat la instància per reservar  la plaça de les Neus. En tot cas, la subvenció de la agencia de Residus es vàlida per a 2 anys.

Es parla de fer difusió d’aquests temes per xarxes socials. Temes de malbaratament alimentari, receptes d’aprofitament, recomanacions de documentals. Cal parlar amb la comissió de Comunicació per a veure com es podria fer i quins tipus de publicacions serien interessats. També es podria aprofitar per fer una mica de difusió/publicitat de la Vinagreta.

Estoc: Es parla sobre el mail de la comissió d’estoc, sobre l’espai del Local, com aprofitar-lo, i com distribuir-lo. Hi ha intenció d’estocar  llets vegetals i que això ocuparia molt espai i per tant també es necessita lloc d’emmagatzematge. Es parlarà amb la comissió de Local per a veure com es pot distribuir tot. (DEBATE AL MAIL)

Repartiment:  Es proposa per una part mantenir el model de repartiment que tenim ara al confinament, on Can Girona i La Piotxa fan les caixes per famílies i assumir el cost, ja que es molt còmode i que de vegades els repartiments són una font de conflictes. No està clar que als distribuïdors li vagi bé aquest format, que es tractava d’una cosa puntual, i a més anar a repartir també està bé per mantenir contacte i implicar-se a la cooperativa. A banda de que suposa un cost que ens podem estalviar repartint les famílies. Com estem en una situació una mica especial, si qualsevol té motius per no anar a repartir, es pot inventar fórmules per a col·laborar des de casa, com quadrar comandes per exemple… (es nota una necessitat de una formació per aprendre a quadrar). La majoria dels assistents creuen que el sistema de repartiment per famílies està bé.

Comanda de la Grana: Àlex responsable de la comanda pregunta si es convenient obrir la comanda, que arribaria al juny pel tema del repartiment, ja que és una comanda complexa. A l’estoc tenim productes que poden substituir par de la comanda de la grana, però també hi han productes que algunes famílies necessiten. ES farà un sondeig per a veure com es pot obrir i quan. I que productes de la grana es podrien estocar.

Repartiment del granel de l’estoc a finals de juny: Per evitar poblacions de “bitxitos” als pots, a finals de juny s’ha decidit repartir els productes de l’estoc de granel. Es pregunta que suposa això a les famílies, la comi d’estoc informa que queda poca cosa, que de forma flexible es pot parlar entre les famílies per fer intercanvis o el que calgui, que no ens preocupem.

Comanda saboníssim:  Es parla de obrir-la ja i dels productes que té (un acondicionador estupendo). Surt el debat sobre la Samboneria, productora de Vilanova que també té productes genials i que ara té la situació més complicada i estaria bé ajudar als productors de la zona. Es parla de provar amb una comanda amb els seus productes per provar, i plantejar també si es podrien estocar alguns d’aquests productes. Surt també els criteris dels productors sobre l’ús del plàstic als productes “eco”.

Nous proveïdors: Arriben mails de nous proveïdors que ofereixen els seus productes a la coope, i cal respondre, encara que sigui per dir que no, La comissió de proveïdors demana com podem fer per a donar una resposta, si s’encarrega algú de la comissió donant la resposta que cregui més encertada segons els criteris, si es pregunta a totes les famílies, si entre la comissió d’estoc i responsables de les comandes afectades per aquest producte poden donar respostes a aquest mails.

Es parla de posicionar-se a nivell local davant de la situació actual i donar suport com a cooperativa.

També es parla de buscar un sistema de missatgeria ràpida (Whatsapp/Telegram) per donar resposta a coses concretes i ràpides. Es parla de que aquest grup tindria que tenir normes molt concretes, i la majoria pensa que el mail avui en dia ja pot fer aquesta funció, i alguns en contra de la idea però que si tindrien que formar part ho farien.

Nou programari: Els responsables de les comandes rebran un tutorial per a canviar les comandes a l’Aixada. Torna a sortir el tema de quadrar comandes, com serà al nou programari, sense moltes dades, però sembla que molt més fàcil.

Sara comenta que (sense ser urgent), però que ella vol fer un canvi de comanda, Juliana s´ofereix, encara que es comenta que seria millor algú que no porti cap i que es una manera d’integrar-se i col·laborar.

Fins aquí!!