Acta de l’assemblea de la Vinagreta  – 08/11/2020

Assistents: representants de les famílies 1,6,7,11,16,17,19,22,23,26,28,29,37,39,44 i 45 (perdoneu si hem deixat a alguna familia o algun aspecte important, podeu fer un esmena reponen al mail).

Dioxines

Associació APMA ens explica que Componentes emet partícules que causen càncer de bufeta. Ens proposen firmar el seu manifest. Ho volen publicar la setmana que ve. Es comenta que el manifest proposa tancar la fàbrica, però surt en la conversa que hi treballa molt gent que viu d’això i les conseqüències per ells en tancar la fàbrica serien molt greus. Es proposa parlar de modificar el manifest, l’Ana Gris (f. 45) es posa en contacte amb ells. Diem que no tindrem problemes en signar amb alguna modificació/proposta al respecte de les persones que perdrien la feina amb un tancament.

 

Valoració 30 minuts

Una mica caòtic, va coincidir amb moltes comandes. L’entrevista ja s’havia fet abans. No sabem quan sortirà per la tele.

 

Cítrics d’alcanar

Es porten entre 10-12. Es fa un merder perquè els hi costa trucar a números diferents cada setmana. No sempre es el mateix repartidor. Parlem de varies opcions, Can Girona, Piotxa, etc. L’Annie, menciona que va tenir una conversa amb les persones que tenen la tenda de vins a l’altre costat de Casernes i que s’oferia a guardar-nos caixes si calia. Quedem que el Pau (f. 28) parlarà amb Sergi que és amic seu.

També Joan Miquel (f. 11) diu que van haver problemes per rebre una comanda d’estoc perquè no havia rampa i va portar molt de conflicte i estrès. Cal estudiar el tema en un altre assembla/Comi Estoc.

 

Validar estoc

No tenim prou amb el botó “Validar l’estoc” hem d’anar a un altre lloc a validar-ho també!! Com ens diu el tutorial (mil gràcies Comi Aixada!!!): “Quan hagis acabat, a la dreta, en el requadre “La Cistella”, amb el resum del que has demanat, clica a “Desa”. (Mentre estigui la finestra oberta, seguint els mateixos passos, la podràs modificar.) Un cop has desat els productes, i ja has acabat d’anotar tot el que agafes de l’estoc, has de clicar a “Validar estoc” (tens dos botons iguals, un a la part superior, i un a la part inferior de “La cistella”),  per anar a la següent pantalla on faràs la segona cosa: validar l’estoc. En aquesta nova pantalla, en el requadre “Cistelles d’avui”, et sortirà la llista de cistelles d’estoc que has de validar. En principi només n’hi hauria d’haver una, però si repeteixes el procés varies vegades, te’n sortiran unes quantes, que has d’anar validant una a una. Farem un clic sobre la cistella que encara no està validada, la última en aquest exemple, i ens apareixerà en el requadre valida el resum de la cistella amb els productes de l’estoc que just hem anotat i la única cosa que hem de fer es clicar a “Valida”.

Tutorial:

https://www.lavinagreta.org/comandes/docs/index_ca-va.php#fer_estoc

La Juliana (f. 39) diu que quan ho intenta fer des del local costa perquè no hi ha connexió. Pau i Laura diu que pot ser un problema de que la funció “time out” activada. Pot ser quan tornem a l’Aixada falta fer un refresh. Pau i Laura (f. 6) diuen que pot ser podem eliminar la funció “Timeout”, s’estudiarà.

 

Grup de treball sobre “soci col·laborador” / local disponible

El tema està parat. El Carles (f. 16) pregunta si val la pena reprendre el tema. El grup de treball està molt liat i diuen que necessiten més persones. Està disponible un local molt gran i molt xulo però que val més € del que paguem ara. Si volguéssim fer un supermercat o un altre ús d’aquest local, i més feina, seria una possibilitat. La Juliana (f. 39) parla de l’experiència d’uns amics que han portat un projecte molt interessant.

El tema del local no sembla urgent diu el Carles, famílies que han marxat i no han pogut seguir per varies temes però pot ser seria interesant reprendre el tema. El Pau (f. 28) pregunta quina funció tindrien, es comenta que tindrien avantatges, incentius, p. ex. accés gratuït a Docs for Action, punt de recollida de cistelles per exemple. Però de moment segons la Laia (f. 7) que sàpiga cistelles. La Sita (f. 37) preguntarà a la Piotxa diu que pensa que pot ser si que fan cistelles.

Quedem que s’ha d’estudiar. Es fa una crida a famílies molt motivades per treballar el tema.

Contactar al Carles (f. 16) i a l’Edu (f. 35) si esteu interessades.

La Laia parla de pot ser cal fer difusió de la Vinagreta i reactivar una crida a entitats afins per trobar a famílies noves i arribar a 50 famílies. Si no som prou “sexis” pot ser cal reactivar el tema de Grup de treball sobre “soci col·laborador”. La comi Comunicació ha parlat de fer una jornada de portes obertes que coincideix amb el repartiment. L’Ana (f. 45) diu que l’anunci ja està l’escrit està a punt d’enviar que pot ser podríem convocar a la gent.

Parlem de quant convidar a gent per veure com funciona el repartiment. La Laura (f. 6) proposa que haurien de venir a les 7:30, el Carles (f. 16) diu que pot ser millor a les 17:00.

Es parla de si hauríem de convidar a entitat per entitat o enviar a tothom. L’Ana diu que pot ser millor enviar-ho a tothom en comptes crear feina innecessària.

 

Calendaris Eixarcolant a Aixada

Des del col.lectiu Eixarcolant https://eixarcolant.cat/pagines/el-projecte fan el Calendari del Bon consumidor i tambè ofereixen uns llibres de plantes oblidades amb molta info i receptes.

Llibres: https://contingut.eixarcolant.cat/wp-content/uploads/2020/11/Book_LlibreVolum01i02_Eixarcolant_PVP.pdf

Calendaris: https://contingut.eixarcolant.cat/wp-content/uploads/2020/09/AF_BookCalendari2021Particulars.pdf

La Caro, (f. 26) JA HA OBERT (gràcies Caro!) una comanda a l’Aixada la comanda. La Laia (f. 7) diu que és un calendari molt xulo i va bé per regals. El preu es 10€, pot ser si som.

LA COMANDA ESTÀ OBERTA FINS A DIUMENGE 15.

 

Xocolates/torrons

Parlem de varies opcions més o menys locals El Jordi (f. 29) ens recorda que ara la comanda de xocolata es fa per l’estoc. Quedem en estudiar proveïdors més locals que acabi l’estoc que ja tenim.

 

Relleu de la Piotxa

La Sita (f. 37) necessita relleu de la Piotxa.

Quedem en que la Sita farà un mail que explica en més detall en que es coincideix portar la Piotxa que la família faria junt amb l’Ester (f. 14).

 

Deixadesa caixes local. Podríem tenir una caixa fixa?

La Sita (f. 37) proposa fe un híbrid del sistema antic de tenir dues caixes fixes i el sistema actual que és no tenir cap caixa fixe. L’Annie (f. 22) està d’acord (i altres també) i ella  explica que un altra família ha agafat la seva comanda sense voler aquesta setmana i que no trobava el numero 22 per enlloc.

La Su (f. 12) diu que enviarà un altre mail demanant fotos i ficarà velco etc. (gràcies Su!). Quan ho va demanar abans només van respondre 7 famílies.

Laura (f. 6) caldran dues etiquetes per família. Farem una amb foto i una sense.

Surt el tema que hi han famílies que necessiten sempre dues caixes (p. ex. Famílies 26, 29, 44).

SI US PLAU DIGUEU-NOS SI NECESSITEU DUES CAIXESSI ALGUNA FAMILIA QUE NO HA ESTAT A L’ASSEMBLA QUE ES MANFESTI AL RESPECTE.

La Su reenviaré el mail demanant fotos per a les caixes i farà números dobles amb foto també per a aquestes famílies. Contestem amb fotos si us plau.

 

Fotos de la web, en teniu de xules de productes, del Garraf en general?

Necessitem fotos xules del Garraf i/o productes per posar a la web. El Pau (f. 28) fa una crida. La Laia (f. 7) diu que te algunes que passarà al Pau.

 

Fa falta formació en quadrar?

El Pau (f. 28) diu que podríem fer una formació en quadrar des de la Comi Benvinguda. La Laura (f. 6) proposa fer uns tutorials més.

La Laia (f. 7) diu que la pàgina de famílies noves no està actualitzada. Al repartiment l’Annie (f. 22) ha posat per error alguna família que ja havia marxat. Parlem (f. 28, altres) de la necessitat d’alliberadors de Google Docs.

Amb el nou sistema l’Aixada es feina de cada família de fer les sumes. Quan arribi l’informàtic bo a la vinagreta ho pot fer. No haurem d’entrar. Segons la Laura (f. 1) si tenim una queixa d’una cosa que no ens quadra ho diem a l’Àngels (f. 24) per correu. No enviem un mail a tota la Cope.

Debatem si és bo aprendre a quadrar durant el repartiment o fer una formació apart. Es posa èmfasis en fer servir el portàtil al local

Es compateix l’enllaç dels tutorials que ja tenim de l’Aixada: https://www.lavinagreta.org/tutorials-programari-laixada

 

La Grana

Segons la Sita (f. 37) havien famílies noves no informades sobre la comanda.

Es proposa que l’Alex (f. 13) faci un recordatori a les famílies just abans del repartiment perquè havien moltes famílies segons la Sita, Laia que no eren conscients que els hi tocava.

El Jordi (f. 29) proposa fer la Grana només tardor, hivern perquè si no la comanda es fa malbé. Respon que es fa al maig.

L’Annie (f. 22) es compromet a fer grups de la Grana 2021 aviat i fer que la pestanya sigui més visible durant l’any. Si algú te un llistat actualitzat de famílies (COMI BENVINGUDA? ALTRES?) m’ho pot enviar (anniewils@gmail.com)? Gràcies!

 

Comandes – Info de procedència?

Algunes comandes no contemplen (o no queda evident) els orígens dels productes.

La Laura (f. 6) diu que hem de clicar a l’ “I” d’informació. Cal, però, que la responsable de la comanda ho afegeix.

Es debatre no entrar productes que segons de més lluny de XX km. Ho proposem per a una assembla més endavant que tingui menys punts per parlar. La Laia ens recorda/informa que abans teníem en actiu una Comi de Proveïdors que tractava aquests temes.

La Laura (f. 6) diu que es un tema que requereix hores. La Laia diu que els criteris ja estan definits i cal estudiar com els apliquem.

 

Ecoconcient/reciclatge de plàstic

El Jordi (f. 29) diu que Ecoconcient fa servir plàstic però si li retornem ho tornaran a fer-ho servir. Cal identificar els llocs on hem de emmagatzemar cada cosa.

TEMA PENDENT PER ESTUDIAR COMI LOCAL (avui no teníem ningú present del Comi local).

 

Logo nou?

Estàvem esperant el logo per fer el cartell (Pau, 28) però la Laia (f. 7) argumenta que trigarem molt en tenir logo. Dins del nucli antic s’ha de fer una tràmits complicats per posar qualsevol cartell fora.

Es veu que el que podem fer és integrar un cartell dins del marc de la porta. Es va demanar (Lourdes/Laia) del que es podria suposar. Si no és una despesa molt gran. Quedem que fem un cartell així com ara els Bordegassos, Ecoconcient.

Queda prou marge d’espai per posar un cartell entre la persiana i el vidre. La Lourdes (f. 32) ho ha estudiat.

Es continuarà estudiant el tema.