Acta assemblea de setembre 2020

Data: 1 – 9 – 2020

Lloc: Local de La Vinagreta

Famílies presents: 5, 6, 11, 12, 13, 15, 17, 22, 24, 28, 33, 46

ORDRE DEL DIA

1) Hortet de Ribes Roges

2) Comandes Ecoconscient i Natursoy

3) Comunicació

4) Fira de Novembre

5) Entitats pel clima

6) Docs For Action

7) Benvinguda

8) Aixada

9) Mas Claperol

10) Fotos a les caixes

1) Hortet de Ribes Roges

L’Àlex (f13) ens informa que s’està engegant un projecte d’hort comunitari a la zona de Baix a mar i que caldrà gent per tirar-lo endavant, sobretot gent que hi visqui a prop. Per a més informació, ens podem adreçar al correu electrònic: hortetderibesroges@gmail.com

2) Comandes Ecoconscient i Natursoy

El Jordi i la M. Eugènia (f29), des de la distància ens envien aquestes informacions:

Comanda Associació Ecoconscient: Aquesta setmana tancaré preus i obrirem comanda. Inicialment la proposo cada 15 dies.

Comanda Natursoy: Encara no s’ha fet la comanda del juliol. Proposo no fer-la i obrir ja la de setembre amb “l’aixada”. Per tant els que vareu fer comanda de Natursoy al Juliol no arribarà i l’heu de fe de nou en el nou programari.

Ens preguntem com vam quedar sobre el tema Natursoy. Això és el que diu a l’acta de l’últim cop que en vam parlar (juny 2020):

 

Natursoy vs Vegetalia

Es demana si canviem de proveïdor a Vegetalia, o si ens esperem amb el canvi de programari nou. Alguns son partidaris de deixar Natursoy perquè té molt plàstic, llença excedents a la brossa i d’altres. El Jordi farà una comparativa dels productes que hi ha a Natursoy i amb els de Vegetalia. Estaria bé canviar-ne algun per algun proveïdor local, com les hamburgueses de l’Ecoconscient. El Jordi Segalàs parlarà amb el Matias a veure si ens podria abastir.

3) Comunicació

Està en procés la idea de fer una campanya de captació de sòcies. La campanya de Coopsetània sembla que ha quedat en poca cosa. Recorden que mentre activem aquesta campanya de captació, cadascuna de nosaltres pot anar menjant el tarro a la gent propera, que es veu que funciona!

4) Fira de Novembre

Ens proposen participar-hi amb la idea d’anar canviant a poc a poc el tarannà de la Fira. Algunes de nosaltres ho veiem com un rentat de cara de l’Ajuntament del qual seria incoherent per part nostra participar, d’altres com una oportunitat de captar nou públic per a la cope. No hi ha consens. Fem una votació:

A favor de participar a la Fira de Novembre 2020: 2

En contra de participar de la Fira de Novembre 2020: 11

Aquest any, no hi participarem.

Surt la proposta de demanar la caseta de la Rambla un dia o parar un parell de taules al carrer per atreure públic.

La Laia parlarà amb la tècnica i li proposarà una reunió per acostar posicions i veure si podem col·laborar en algun altre context o aportar el nostre punt de vista sobre la Fira i la seva transformació.

5) Entitats pel clima

El dia 25 de setembre hi ha actes convocats per part de Fridays for Future. Encara no sabem què són, però hi participarem. La Virgínia (f15) està a Fridays Barcelona i ens podrà informar del que es va fent. Potser s’apunta a la comissió de la Vinagreta a Entitats pel Clima.

6) Docs For Action

La comissió informa que el DFA no es farà i que no es demanaran subvencions en aquest sentit de moment.

7) Benvinguda

La Núria (f33) s’apunta a la comissió junt amb l’Alber (f5) i la Su (f12). Voldrien que tota la comissió rebés els mails que arriben de part del formulari de la web. La comissió d’informàtica i coses vàries d’internet s’ho mirarà.

8) Aixada

La comissió de l’Aixada i coses vàries d’internet i la de comptes (de la qual ha marxat l’Edu f35 i hi ha entrat l’Àngels f24) informen que els comptes que ara mateix hi ha al programari no són correctes. D’aquí a poc, s’introduïran els comptes actualitzats i ja podreu consultar els vostres diners a «el meu compte → Diners».

També s’apunta el fet que a l’Aixada no hi diu la procedència dels productes. La comissió s’ho mirarà.

9) Mas Claperol

El Luís (f7) informa que es farà la prova que es va demanar, de fer comanda de Mas Claperol cada 15 dies per veure si funciona i al productor/a i al planeta els surt a compte el viatge.

10) Fotos a les caixes

Es proposa que tothom posi les seves fotos a les caixes per fer les noves etiquetes en vistes de canviar la manera de repartir (veure acta de juny 2020). La Su (f12) ho centralitzarà i farà les etiquetes.

I fins aquí! Abraçades!!