Crónica i fotos de la xerrada sobre transgènics

Després del documental del dia 8, el cicle sobre “Transgèncis, sabem el que mengem?” va continuar el passat dijous 15. Una quarantena de persones vam assistir a la xerrada del José Ramón Olarieta, de la Plataforma Som lo Que Sembrem.

Ens va animar molt a participar al proper Multirreferendum d’aquest diumenge – prohibit per la Junta Electoral (més motiu per participar, doncs) -: http://www.multireferendum.cat/que-es-multireferendum/les-preguntes/,on podrem expressar la nostra opinió sobre l’ús de transgènics a l’agricultura del nostre país.

A banda d’això, la xerrada va ser molt interessant i ens va donar una perspectiva molt àmplia sobre la història i la naturalesa dels transgènics. Vam parlar sobre els cada vegada més demostrables efectes nocius d’aquests productes i sobre la gran mentida en que es basa la seva distribució i foment: ni assegurem més producció, ni solucionen el problema de la fam, ni són més saludables, ni donen més qualitat a la nostra alimentació.

Les xifres dels estudis independents – molt pocs -, contrasten amb les de les grans multinacionals dels transgènics – molts – i posen, doncs, en dubte, la pretesa imparcialitat de molts científics que asseguren que aquests aliments són innocus. Està demostrat, a més, que aquestes varietats han començat a contaminar les altres autòctones i naturals, amb l’enorme perill que això suposa per a la diversitat de la nostra alimentació.


D’altra banda, el tractat de lliure comerç que ara mateix negocien la Unió Europea i els Estats Units, i del que ja hem parlat en aquest bloc, pot conduir a un desembarcament massiu d’aquest productes tan perillosos a tota Europa. Si ens descuidem, el futur del 70% de l’alimentació mundial pot acabar en mans de Monsanto i unes poques multinacionals més.

Al final de la xerrada vam tenir temps per a plantejar molts dubtes i intercanviar molts punts de vista sobre la qüestió. 

Close Menu