Dinar de Profit 2019: els números

  • Post author:
  • Post category:Blog

Encara estem amb una mica de ressaca emocional i física del diumenge 30 de juny, dia en el qual vam celebrar el Dinar de Profit 2019 a la Pl. de les Neus, a Vilanova i la Geltrú. Aquesta festa dels aliments és un àpat participatiu, reivindicatiu i gratuït amb aliments “recuperats”, que altrament acabarien llençats a les escombraries, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari.

Volíem explicar-vos amb dades a jornada. Però primer de tot agraïr-vos a totes i tots els que vau participar. Sense les vostres mans, ànims i actitud engrescadora no hauria sigut possible. Agraïr també els materials i estris que entitats col·laboradores com La Talaia, Dansaires, Bordegassos, Can Pistraus, L’Ateneu… ens van deixar tan amablement i de forma totalment desinteressada. I agraïr també a les paradistes del Mercat del Centre, i els forns L’Espiga d’Or, Dolç i Salat, i Forn de la Rambla, per reservar-nos i cedir-nos el producte que el dissabte 29 de juny (el dia abans del dinar) vam anar a recollir i que ja no tenia sortida comercial. Ara si, les dades: 

  • Vam recollir 445 kg de fruita i verdura i uns 15 kg de pa i pastes. 
  • Amb aquest producte, es van servir al voltant de 300 menús, que va incloure paella de verdures, 3 tipus d’amanides, pa i macedònia.

La jornada, més enllà de la calor i un sol intens, va estar caracterizada per una energia impressionant i molt bon rotllo, que va convertir la feina en una festa. Esperem que hagueu gaudit molt i que la celebració del dinar serveixi per sensibilitzar que encara que fem accions d’aquest tipus una vegada a l’any, el que caldria fer és prendre consciència en el nostre consum diari, ja que el planeta i els seus recursos són finits. I com a consumidors tenim molt poder, menjar també és un fer política, fem-ho amb consciència!

Per exemple, recuperant tots aquests aliments va ser possible estalviar: