DFA 2019 – Projecció de ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

  • Post author:
  • Post category:Blog

El proper divendres 27 de setembre inaugurem la programació DFA2019, responent també a la crida pel planeta i afegint-nos a la vaga internacional pel clima convocada per aquest mateix dia. Ens sumem a les mobilitzacions del moviment Friday’s for Future a Barcelona (a les 18h als Jardinets de Gràcia) i ens trobareu també a les 20.30h al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú amb la projecció de Anthropocene: The Human Epoch (Jennifer Baichwal,  Nicholas de Pencier,  Edward Burtynsky, 2018, Canadà, 87′, VOSE), un documental totalment alineat amb el focus de les mobilitzacions: l’emergència climàtica.

Anthropocene és una meditació cinematogràfica sobre els canvis profunds que ha patit el planeta Terra a causa de l’activitat humanitat. A partir de la recerca realitzada per un grup internacional de científics durant gairebé deu anys, el documental planteja la possibilitat que, com a conseqüència dels profunds canvis provocats per l’ésser humà a la Terra, haguem entrat, a mitjans del segle XX, en una nova època geològica: l’era antropocènica. 
Des dels dics de formigó a la Xina que cobreixen més de la meitat de la seva costa continental fins a la maquinària més gran mai construïda a Alemanya, passant per psicodèliques mines de potassi als Urals, la devastada gran barrera de coral australiana i els estanys surrealistes provocats per l’evaporació del liti del desert d’Atacama, els cineastes han recorregut el planeta utilitzant càmeres d’última generació que transformen el documental en una experiència immersiva per a l’espectador. En la intersecció de l’art i la ciència, Antrophocene és testimoni d’un moment crític de la història geològica i un homenatge a la terra, alhora que alerta dels riscos existents provocats per la  intervenció i l’espoliació imparable de l’ésser humà. 
Tercer d’una trilogia que inclou Manufactured Landscapes (2006) i Watermark (2013). Antrophocene ha estat guardonat i seleccionat en nombrosos festivals, entre ells, la Berlinale, el Sundance Film Festival, el Toronto Film Festival i el D’A Film Festival.
Després de la projecció de documental s’obrirà un espai de debat amb tots els assistents. Ens acompanyarà Juan Insua, director del CCCB Lab (@CCCBLab), del festival biennal Kosmopolis. Festa de la literatura amplififada i del Premi Internacional a la Innovació Cultural.

L’entrada té un preu de 5 € // 3€ + 2 turutes // 4€ per a socis del Cineclub Sala1