DFA 2019 – Projecció de RIVERBLUE

  • Post author:
  • Post category:Blog

Seguint amb la programació del cicle de documentals DFA2019, el proper divendres 29 de novembre, a les 20.30h al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú tenim la darrera projecció d’aquest any, Riverblue (David McIlvride, Roger Williams, 2016, Canadà, 95′, VOSE), un documental que parla del costat fosc de la indústria de la moda i del seu impacte en els rius del planeta.

Riverblue recorre el planeta per infiltrar-se en una de les indústries més contaminants: la indústria de la moda. Pot aquesta indústria salvar el planeta? Per poder evolucionar, cal ser conscients de l’impacte que té la fabricació de la roba en els rius més importants del món i del desastre ecològic que provoquen els processos de fabricació de “texans” i altres tèxtils a causa dels productes químics emprats, la manca de tractament de les aigües usades i l’evacuació irresponsable dels residus tòxics. El documental també mostra l’efecte que aquesta indústria té sobre els humans que depenen d’aquests rius per viure i pretén arribar a les grans marques de roba que poden marcar la diferència perquè contribueixin a fer un canvi significatiu en la indústria tèxtil. Entre tots podem ajudar a contribuir al canvi positiu i a protegir els rius del món.

Després de la projecció de documental s’obrirà un espai de debat amb tots els assistents. Ens acompanyarà Jordi Ortega, expert en sostenibilitat, professor en tèxtil a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), filòsof i doctor en Sociologia i Ciències Polítiques.

L’entrada té un preu de 5 € // 3€ + 2 turutes // 4€ per a socis del Cineclub Sala1