Guerra al plàstic: Ecocaramel a les comparses 2020!

  • Post author:
  • Post category:Blog

El projecte de l’Eco Caramel és una iniciativa de La Vinagreta en col·laboració amb la Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) amb l’objectiu de reduir la generació de residus i l’impacte ambiental del Carnaval de Vilanova

Les dades
Per Carnaval, a Les Comparses de Vilanova i la Geltrú, es llencen entre 90 i 140 tones de caramels. Més de 50 grams de cada quilo són els plàstics i parafines de l’embolcall. Així, cada Comparsa, llença al menys 5 tones de plàstic i parafina al terra, un part important del qual acaba al clavegueram, i, al final, al mar.

Què volem?
Aconseguir un embolcall que es degradi fàcilment i augmentar el volum de vendes del caramel oficial sostenible de la Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) , minimitzant o anul·lant l’increment de cost que suposaria pel consumidor final.

Com ho farem?
Fent una campanya per conscienciar als comparsers i comparseres que un caramel més sostenible és un benefici per a tots i totes, per la festa i per la vila, i per això necessitem la complicitat d’ entitats, administració, comerços i ciutadania.

Llegiu diferents noticies relacionades a www.sostenible.cat, lafurapenedes.cat, o vilanova.cat