Projecció del documental WHEN TWO WORLDS COLLIDE

  • Post author:
  • Post category:Blog

El proper divendres 12 d’octubre a les 20:30h al Teatre Principal, La Vinagreta segueix amb el cícle de documentals DFA2018 sobre consum, mediambient i activisme, amb la projecció del documental:

When two worlds collide


(Heidi Brandenburg, Mathew Orzel, 2016, Perú/ EUA/ Regne Unit, 103′). 
Una història sobre l’explotació dels recursos naturals i la lluita dels pobles indígenes. 

When two worlds collide ens col·loca directament a la línia de foc entre dues poderoses forces. Per una banda, el president del Perú, Alan García, que, desitjós d’entrar a l’escena mundial, comença agressivament l’extracció de petroli, minerals i gas de la terra indígena amazònica, que havia romàs intacta fins aleshores. Per l’altra, l’indígena Alberto Pizango, que lidera una forta oposició per defensar els drets i demandes del seu poble, ignorats sistemàticament pel govern peruà. Finalment, la tensió esclata en protestes i enfrontaments entre ambdues parts, en una escalada de violència mortal.

Després de la projecció de documental s’obrirà un espai de debat amb tots els assistents. Ens acompanyarà en Marc Gavaldà, ambientòleg i investigador. Documenta des de fa 15 anys els conflictes ambientals del petroli que afecten els pobles de l’Amazonia i la Patagonia. Ha escrit diversos llibres i produït diversos documentals sobre aquests conflictes. Participa en el col·lectiu Repsol mata, d’Ecologistes en Acció, la Plataforma catalana Aturem el Fracking i el consell de redacció de la revista Ecología Política.

L’entrada té un preu de 5 € // 3€+2turutes // 4€ socis del Cineclub Sala1.

Us hi esperem!

Més informació: docsforaction.org

Ajuda’ns a difondre: comparteix l’esdeveniment, la pàgina de facebook i tuiiteja @DocsForAction #DFA2018.

LA VINAGRETA
Associació de consum responsable
Vilanova i la Geltrú