Acta Assemblea General Vinagreta12/10/2019

-Trencagels «mosca»

-Introducció de llenguatge de signes per facilitar la comunicació grupal durant l’assemblea.

TEMES BREUS

Laura, f. 6 – Nou software ja instal·lat a la web: L’Aixada, té molt bona pinta i hi pots programar comandes. Carles, a partir de l’u de gener ja engegarem el nou software. S’hauria de fer formació a tothom. És lliure. Modificacions necessàries, les fariem nosaltres.

Carlos, f. 16 – Ecocaramel. Conveni supermercat, a partir del 2020 estaria, pensavem que els suermercats demanaries 8-10 tones. Ens hem quedat amb menys tones que el previst. El proviedor diu que si no arribem al mínim pactat ens tornarà a pujar el preu. L’idea que la FAC posi pressió als supermercats, i podem tornar a fer pressió al proviedor de Madrid. El problema el tenim l’any 2020, perquè havíem pactat 2 anys. La Marina proposa fer pressió des d’altres entitats. Carles respon que les propies entitats han de fer pressió sobre la gent que surt amb elles. Mercadona és l’únic supermercat que no ha entrat, diuen que tenen la compra centralizada. És un risc que tenim perquè podrien acabar amb caramels més barats que als llocs amb l’Ecocaramel. L’any passat en va faltar. Surt el tema de concienciació. L’Albert proposa que la comi Carnaval presenti un esquema d’estratègies da cara a la següent assembla. El Carlos demana reforç al grup de Ecocarmel on només está la Maria C, f. 20? I ell.

Laia, f7 – lligat als Docs For Action, s’ha parlat de fer un fons especific sobre emergència climàtica a la biblioteca.

Enquesta de l’impacte que tenim com a Vinagreta. Activitat més concreta per als infants.

David, Caro, Jordi, Ana Gris, minicomissió – entitats pel clima. 20 de setembre constituit. Enviaran en breu informació rellevant. Van treballant i aniran sortint coses.

TEMES LLARGS

10 ANYS DE LA VINAGRETA – Laia f7, quan es va fer 5 anys es va celebrar. Vam dir de fer un sopar de profit. Es proposa fer-ho a les Casernes com a oportunitat de coniéxer els veïns. 

La Laura, f. 6 proposa ampliar comissió dinar de profit + festa 10 anys. Edu, Laura f6, Laura f1, Caro s’apunten a formar part de la nova amplicació d’aquesta comissió.

Es proposa fer com a Xile per finals d’anys per fer menjar per a les persones sense sostre. Responen que el dinar de profit es fa una mica amb aquesta idea. La Caro roposa fer activitats anteriors per anar escalfant.

Maria, f. 35 recorda que ara fem ioga a la Talaia.

 

COMISSIONS

Local – Neveres – la intenció es que l’espai petit sigui només per a estoc (tenir molts productes). El cartell està a punt per penjar-se. Les neveres en un principi es quedaran afora. Eliminarem la dutxa, canviaran també el despatx per ser magatzem. L’ordinador que està a dalt funciona.

La comissió local té poders per dir sí o no amb preguntes sobre qui pot fer servir el local o no. A la web de la Vinagreta hi ha un formulari per demanar ús del local. Només families de la Vinagreta poden demanar permis del local a traves de intranet, exlpicant motius, etc.

El pagament de l’electricitat és una gestió incòmoda i desagradable i no és transparent. Es decideix posar un comptador per saber l’electricitat que utilitza la Vinagreta.

El Jordi, f. 29 proposa que estabilm un criteri d’un maxim de diners per haver de demanar permís a l’assemblea general.

Assemblees – Necessitem gent. La Laia diu que s’ha perdut espais de decisió i se sentia més còmoda a les assemblees mensuals. L’Edu diu que els espais hi són. Baixada significativa d’assistència a les assemblees mensuals. Diu que reunir-se amb la comissió costa molt. Es recorda que les assemblees de dimarts estan obertes. Pot ser hem de ser més resopnsables i portar més gent. La Laura f 6. proposa que cada comissió s’encarrega d’un mes. El Javi diu que diversificant quan fem assemblees (dimarts/cap de setmana) facilita que diferentes persones puguin venir. Quedem que fem un calendari. Gener següent assemblea general.

Proveidors Myriam – no hi hauria d’haver navius envasats en plàstic. La Caro diu que van revisant el producte sobretot pel tema plastic. Prioritzem els criteris, hi han molts processats, etc. però no tothom està d’acord en elminar Natursoy per exemple. La Laura f6 diu que pot ser el moment de passar al nou software es quan podriem revisar els criteris i els productes. El Jordi f. 29 diu que el millor es que les famílies mateixes demanen /prioritzen productes a la Piotxa abans de Can Girona. L’Albert recorda que la pitoxa i Can Girona tenen un record. Si se solapen productes es cosa d’ells. El Tonidiu que a la piotxa falten quantitats i pregunta si Can Girona pot donar el producte que no te la Pitoxa. La Laura, f1 diu que la piotxa no està acostumada a portar comandes tant grans i necessiten temps per organitzar-se. Es proposa que la comissió de proviedors decideix.

Tornant al tema de plastics, la Selvatana es va eliminar pel tema dels plastics. També la comissió de cuina va fer un taller de com podem fer les nostres hamburgueses veggies sense comprar de plastic.

Carlos – Enquesta de criteris de compra. La van contestar 30 families. Es pot tornar a passar a les families noves. Criteris: Products de proximitat i de temporada, ecos, reduir residuis.

El David, f.22 pregunta si existeix la possibliitat de puntuar els productes.

Comptes Edu / Laura f1, demanen més gent. Cada dos anys per normativa s’ha de fer canvi de junta. Diuen que ningú s’apunta i el traspàs s’hauria de fer abans.

Som 30 i poques families. Haurem d’invertir més en trobar families noves. La Laia diu el segons el Pau el tema de la quota tira enrerre a molta gent. El pau diu que potser les families noves poden apuntarse amb una quota més baixa. Es queda en pensar una forma de faciliar que una quota menor a les families noves. A les families noves els costa acostumar-se, diu la Monica i pot ser una quota reduïda podria ajudar durant aquesta fase inicial.

La Marina diu que la gent jove no té conciencia de què és la Vinagreta i què s’hi fa. Proposa fer més difussió de què som i què fem. Surt el tema de preguntar a les famílies perquè ha sortit. La comissió diu que estudiaran el tema i faran una proposta.

Repartiment Maties – setembre moltes queixes i despistes pot ser degut a que hem tornat de l’estiu. Han faltat famílies. Es compliquen amb 8 tipus de tomaquet diferents. La Laura, f6 proposa que la família coordinadora avisa a la fam. coordinadora següent. Queda en que si el diumenge la fam. coordinadora no ha fet el grup de Whatsapp, s’avisa dins del mateix grup. La Maria H. f35 diu que existeix un sistema d’avis que potser es podria fer servir. La Marta demana si algú pot fer una classe de com quadrar. La Laura f.1 s’ofereix. Diuen que amb el software nou no caldrà quadrar.

Comunicació – embolic de xarxes comptes socials. Pau i Laura, f,6 demanen reforç. La Marina s’ofereix. Marta també.

Cures – la Maria diu que és molta feina els problemes per abordar són grans i té molta gent inactiva. Comi massa ambiciosa. Es decideix eliminar cures i ampliar comissió de benvinguda.

Cuina – Es proposa repetir taller de galetes i un de nou de cremes. Proposaran en temes que la gent no sap fer. La Caro diu que es podria lligar amb els proveïdors per cuinar productes que sobren o que es podrien fer malbé. El Toni proposa fer confitura de carbasses molt grans. La Mònica diu que no ha de ser exclusiu a només vinagretos, la gent está d’acord en que es poden portar amics, etc. Vinagreta al programa del centre civic (també donaria més visibilitat). Ho farem com a activitat participativa i no com a taller (per no perjudicar les persones que s’hi dediquen).

Docs for Action – dimecres que ve. Divendres va ser un éxit. Des de l’estranger pregunten com pot entrar el seu documental al «concurs». Som famosos!

Estoc – es valora postivament el model que s’ha començat a funcionar. El Javi proposa passar la clau al proviedor. Es parla d’afegir pasta i fruits secs de Catalunya. Xocolata ja no fa servir plastic. Control de data de caducidat es va controlant. Si arribem a la data de caducitat, es distrubeix a les families. Es pot proposar productes, cal comunicar-ho a estocs. Es demana voluntaris per a la comissió d’estoc.

Es proposa un lligam amb el software nou. Per proposar un producte nou cal especificar Codi + nom del producte (a vegades la gent s’equivoca de numero de codi i cal donar pistes). La comissió penjarà a googledocs el llistat de l’oferta actual.

Torn obert de paraula

Marina – recollida d’escombraries, sociabilitar una mica el menjar. Proposa «unir families», ens enviarà un mail.

L’Albert recorda que es pot informar a Synergies – unir entitats que treballin en temes del medi ambient.

Tancament: foto de l’ànim amb què sortim de l’assemblea.