La Vinagreta surt a un llibre!!

  • Post author:
  • Post category:Blog

El passat 11 d’Octubre es va presentar al Casal Popular de Castelló el llibre:

“Fer el salt: cooperativisme i economia solidària. Aproximació, orientacions bàsiques i experiències actuals”

Amb motiu del 2012, any internacional del cooperativisme, companys i companyes del Casal Popular de Castelló organitzaren les primeres Jornades de Cooperativisme i Economia Solidària a la ciutat, un complet programa de formació, debat i intercanvi d’experiències sobre les formes socials de l’economia que malden per construir pràctiques econòmiques antitètiques a les del capitalisme depredador. Després de les Jornades, ara per fi ha eixit el llibre que no només les complementa sinó que les trascendeix i esdevé un material súmament útil per a totes aquelles persones interessades en l’economia social i solidària. Articles de reflexió, de teoria i història cooperativa, s’acompanyen d’entrevistes a experiències que fan que el llibre siga, també, una caixa d’eines pràctica per a qui vulga aprendre d’aquelles que ja han “fet el salt”. 
Amb una perspectiva emancipadora i crítica amb el cooperativisme més immobilista, s’entrevisten les següents experiències de sectors diversos com les finances ètiques, assegurances, cooperatives de consum, educació, l’hostaleria, missatgeria, comunicació, món editorial: Arç assegurances, CENNUC cooperativa de consum, Coop57 finances i estalvis, Ecoprest missatgeria, Virus editorial, Espai Llibertari Miguel Quintana, Free Press comunicació, La Ciutat Invisible, La Nevera, La Vinagreta, Aldarull, la Cooperativa Obrera de Vivendes del Prat de Llobregat, Som Energia i moltes més. 
Necessari per a l’interés creixent en el cooperativisme autogestionari. Un material de referència per aquelles persones que desitgen engegar nous projectes. Una aposta per aportar materials de debat i reflexió propis i des de la perspectiva local.
Preu: 10€ | Podeu reservar còpia a: districomu@hotmail.com
Pàgines: 246
Coordina: Coopera que és la pera. 
Editen: Comú i Editorial Grillo Libertario
Punts de venda: Distri Comú/Casal Popular de Castelló, Llibreria Ciutat Invisible (Barcelona), El lokal (Barcelona), Grillo Libertario (L’Hospitalet de Llobregat). En breu s’ampliaran els punts de venda.