La Vinagreta és una cooperativa de consum ecològic i de proximitat, autogestionada i assembleària formada per unes 50 unitats familiars (en el sentit més ampli de l’expressió, no hi ha mínim ni màxim de persones que poden formar part d’una unitat familiar!) que cooperen per exercir un  consum conscient, crític i transformador.

La Vinagreta va néixer el febrer de 2009 arran de la voluntat d’un grup d’amics i amigues de Vilanova i la Geltrú amb  interès per exercir una compra col·lectiva de productes locals i ecològics. És un espai de trobada de persones que ens organitzem per a consumir productes eco-biològics i de proximitat, i intentem resoldre així qüestions de sobirania alimentària, ecologia, economia alternativa i salut que tant ens preocupen, beneficiant-nos també de la compra en grup i evitem així els intermediaris.

També organitzem altres activitats obertes a tothom per promoure la reflexió sobre el consum i les possibles alternatives que com a pesrones consumidores podem adoptar. Organitzem el Docs for Action, un cicle de documentals sobre consum, medi ambient i activisme. També celebrem el Dinar de profit, un àpat popular, participatiu, vegà i gratuït per sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari, i també participem al Carnaval de Vilanova, tant des d’un punt de vista festiu com reivindicatiu.

A més, intentem estar connectades amb altres entitats de la ciutat i de poblacions veïnes, per teixir una xarxa que ens permeti arribar cada cop a més persones i transformar el nostre dia a dia.

Vols formar part de la cope? Contacta’ns!